Benefietdiner Deventer Ziekenhuis | Het goede doel
8
page-template-default,page,page-id-8,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive
 

Het goede doel

Deventer Huisgenoten

“Een levendig netwerk met zorg voor elkaar” 

Dit jaar zal de opbrengst van het benefietdiner naar een lokale, startende vereniging voor 50-plussers gaan, namelijk Deventer Huisgenoten. Deventer huisgenoten is een eigentijds, sociaal en dynamisch netwerk van 50-plussers in en rond Deventer. Het initiatief is bedoeld voor mensen die anticiperen op het ouder worden en willen investeren in een stevig sociaal netwerk. Maar ook voor hen bij wie lichamelijke en/of mentale ongemakken al beginnen op te spelen. 

De leden van de vereniging treffen elkaar in verschillende huiskamers door de stad en op één centraal punt; de Lounge. Onder het motto ‘voor ouderen door ouderen’ worden er uiteenlopende activiteiten georganiseerd, waaraan de leden zelf een bijdrage leveren. Op deze manier worden de kosten zo laag mogelijk gehouden. De activiteiten lopen zeer uiteen: van huiselijke koffie-ochtenden tot wandelingen, workshops en filmmiddagen.  

Waarom steunen wij Deventer Huisgenoten?

Eén van de hoofddoelen van Deventer Huisgenoten is het creëren van een stevig sociaal netwerk voor onze lokale senioren. De vereniging speelt hiermee in op een actueel en urgent probleem in alle lagen van onze samenleving, namelijk eenzaamheid. Wist u bijvoorbeeld dat ruim de helft van alle 55-plussers in Nederland zich eenzaam voelt en dat deze eenzaamheid toe neemt met de leeftijd tot wel 63% bij 85-plussers? De gemeente Deventer scoort volgens onderzoek van het RIVM hierbij nog slechter dan het landelijk gemiddelde. Met het oog op onze steeds ouder wordende maatschappij zal dit probleem de komende jaren alleen maar groter worden. Daarnaast is Deventer Huisgenoten een startende en slechts gedeeltelijk gesubsidieerde vereniging. De organisatie kan een steuntje in de rug in de vorm van een financiële bijdrage en promotie dus nog goed gebruiken. Kortom, genoeg redenen om dit initiatief middels ons benefietdiner een warm hart toe te dragen.

Meer informatie over Vereniging Deventer Huisgenoten?

Lees op hun website www.deventerhuisgenoten.nl meer over deze vereniging en haar gezellige activiteiten.